top of page

YÜZ BOYUN GERME GERDİRME FACELIFT AMELİYATI ESTSETİĞİ ANTALYA

Yaşın ilerlemesi ile tüm yüzde bir takım kalıcı değişiklikler görülür (deri-derialtı, kas, kemik vb tüm dokularda hacim azalması, elastikiyet kaybı, sarkma, kırışıklarda artış, güneş lekeleri vb). Orta yaşlarda bile, özellikle az su tüketimi, genetik eğilim, sigara içimi ve güneşli ortamlarda bulunmaya bağlı olarak bu değişimler fark edilir duruma gelebilir. Yüz germe ameliyatları, yaşlanmayı durdurucu girişimler olmamalarına rağmen derinin ve deri altı derin dokuların toparlanması ile yüzün daha genç bir görünüm kazanmasını sağlayan cerrahi uygulamalardır.


Yüz germe ameliyatı tek başına yapılabileceği gibi kaş kaldırma, vakumla yağ alma, yağ enjeksiyonu göz kapağı ameliyatları ve burun ameliyatıyla birlikte de gerçekleştirilebilir. Ya da operasyondan bir süre sonra peeling, botoks, dolgu gibi yardımcı yöntemlerle yüz-boyunda daha da düzelme sağlanabilir.

Deri ve deri altı dokularında belli oranda sarkma veya elastikiyet kaybı sonrası tek etkin tedavi cerrahi girişimdir. Cerrahi olmayan girişimler gerekirse daha sonra destek olarak devreye girebilirler. Örneğin, belirgin deri fazlalığı olmayan bir kişide endoskopik girişim ile dokuları asma, orta yüz askısı veya yağ enjeksiyonu yeterli olabilirken tam tersine deri fazlalığı olan kişilerde mutlaka derinin de alınması (klasik yüz germe) şarttır (bkz Türk ve Amerikan Plastik Cerrahi Dernekleri internet sayfaları).

OPERASYON SÜRESİ:

Cerrahi öncesi planlama her hastaya özel olarak yapılmaktadır. Sıklıkla genel veya derin sedasyon anestezi altında yapılan bu ameliyatların süresi yüz germe yanında alın germe, kaş kaldırma, göz kapağı estetiği ile beraber yapılsa bile 3 saati aşmamalıdır. Bu hastanın hızlı iyileşmesi, erken dönemde normal hayata dönmesi ve komplikasyon risklerinin azaltılması açısından çok önemlidir.

OPERASYON SONRASI:

Ameliyat sonrası hastaların bir günlük hastane kalımları yetmektedir. İlk gün çok sıkı olmayacak şekilde yüzleri özel bir bandaj ile sarılmaktadır. Bu bandajlar ertesi gün çıkarılmakta ve hastanın duş almasına izin verilmektedir. Yüzdeki dikişler ise genelde 7. günde alınmaktadır.

Son zamanlarda erkek hastaların da tercih ettiği bu cerrahi girişimlerin sonuçları, özellikle derin dokuların da toparlandığı tekniklerde daha uzun süreli olmaktadır. Ameliyatı yapacak ekibin tecrübesi ve hızı yanında hastanın sigara ve güneş gibi faktörlere dikkat etmesi de çok önemlidir.

ÖNEMLİ: - Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi resmi sayfasında şöyle demektedir (bakınız: http://www.plastikcerrahi.org.tr/estetik-cerrahi-85-doktorunun-plastik-cerrah-mi.html): Yüz germe ameliyatına aday ideal kişiler, yüz ve boyun derisi sarkmaya başlamış ancak cildi hala elastikiyetini tam kaybetmemiş , başka sağlık problemi olmayanlardır. Genellikle 40-50 yaşın üzerindeki erkek ve kadınlara bu ameliyat uygulanır. Yüz germe-yenileme ameliyatları ile alın, yüz ve boyun derisindeki sarkıklıklar ve düzensizlikler giderilir; yanak ve boyundaki fazla yağ dokusu alınır, yüz fasyaları ve yağ dokuları anatomik yerlerine çekilip asılır, yüz dokuları takviye edilir, göz kapakları düzeltilir ve diğer tamamlayıcı girişimler yapılabilir (Deri soyma-peeling, dolgu ve botoks gibi). Yüz germe– yenileme (Yüz yenileme operasyonları: Alın germe- kaş kaldırma, Yanak -orta yüz- germe, Boyun germe, Liposuction, Göz kapağı estetiği -blefaroplasti-, Burun estetiği, Diğer düzeltici cerrahiler -deri lezyonları alınması, dermabrazyon vb-) ile ilgili her türlü estetik ve rekonstrüktif ameliyat estetik ve plastik cerrahi uzmanlarının işidir. Diğer branş cerrahlarının bu ameliyatlarla ilgili telkinlerine karşı dikkatli olunuz.

Not: İple ile askı (Fransız askızsı, sonsuzluk askısı veya örümcek ağı gibi) uygulamaları ile aynı sonucu ameliyat sonrası gibi alamazsınız. Bu uygulamalar hızlı bir şekilde geçicidir. Kalıcı değildir. Heer yaş ve durum için de uygun değildir. Lütfen doktorunuza danışın.


OP DR GÖKHAN ÖZERDEM

ESTETİK VE PLASTİK CERRAHİ ANTALYA

TEL: +90 532 370 04 14

bottom of page